De eerste dagen

Het is zover, je pup mag met je mee. Voor een pup een hele uitdaging, zijn hele leven staat op de kop. Zijn vertrouwde wereld is door het meegaan met jou, veranderd in een wereld die hij niet kent. Een wereld die er niet alleen anders uitziet, maar ook vol is met vreemde geuren, geluiden. En niet te vergeten andere huisgenoten.

Voor de ene pup kan de overgang overweldigend zijn en voor een ander kan het beteken dat dat hij alles tegelijk wil onderzoeken. En natuurlijk de vele variaties hier tussen in.
Maar ook zijn speelkameraadjes zal hij missen en zal hij het met jou en zijn nieuwe huisgenoten moeten doen.
Met een beetje geluk heeft hij jou al een paar keer bij zijn fokker ontmoet. Dat maakt het iets gemakkelijker. Misschien heb je iets meegekregen met de geur van thuis, dan is de overgang ook minder groot.

De overgang van fokker naar jou thuis is groot

Bij het zien van bovenstaande filmpje kun je vast bedenken hoe moeilijk het kan zijn om de hele dag speelmaatjes om je heen te hebben, naar een leven met jou en andere huisgenoten. Elkaar leren kennen en met elkaar kunnen spelen heeft dan even tijd nodig.

Veelal kunnen puppy’s zichzelf aardig vermaken, maar dat is niet altijd met iets wat jij zou willen. Zorgen voor nieuw materiaal waarop ze zich kunnen uitleven is niet alleen een grote hulp om jou even ruimte te geven om wat te doen, het maakt ook dat ze hun energie kwijt kunnen. Maar regelmatige nieuwe dingen aanbieden met verschillende geuren maakt ook dat ze bekend worden met de wereld om hen heen.

Zelf zorg ik altijd regelmatig voor een grote doos, dat is hier altijd een groot succes geweest. De doos geeft, naast de mogelijkheid om deze heerlijk te slopen en aan te trekken, ook een mooie verstop plek. De IJslandse Herdershond kies namelijk vaak voor een stil plekje om te slapen.