Een pup en nu …

Het is zover. Je hebt besloten dat er een IJslandse Herdershond puppy in je leven komt. Misschien weet je al welke pup bij jou komt te wonen.

Wij hopen dat je een fokker gevonden hebt die samen met jou bepaald heeft welke pup er bij je komt. In een nest zitten namelijk verschillende karakters. Daarom is het ook belangrijk dat de fokker je het hemd van je lijf vraagt over wie jij bent, wat je woonomstandigheden zijn en wat je in de toekomst graag met je hond wilt gaan doen, zodat er een passende match gemaakt kan worden.

Het begeleiden van een ‘staat altijd aan hondje‘ kan, zeker de eerste jaren, een hele uitdaging zijn. Mensen die eerst andere rassen gehad hebben kunnen beamen dat het opvoeden van een IJslandse Herdershond niet vergelijkbaar is.
Het vergt veel tijd en energie, maar ook geduld, gevoeligheid en humor zijn nodig om dit temperament volle, gevoelige en intelligente ras te begeleiden. Zeker wanneer een pup in een omgeving terecht komt die niet bij zijn natuurlijke zijn past.
Je kunt je vast voorstellen dat een pup die erg gevoelig is voor prikkels en heel alert is, minder gemakkelijk in een omgeving waar veel wisselende geluiden zijn of drukke omgeving. Of je moet zelf veel kennis hebben van honden gedrag en hierop willen/kunnen inspelen. Wat dus veel investering van jou vraagt Daarom is het belangrijk om met de fokker te overleggen wat een passend karakter is bij jou en jouw leefomgeving. Dat geeft een grotere kans op een fijn samenleven.

Wanneer je een pup in huis krijgt is het net als wanneer een teef moeder wordt. Uitvinden wat al die geluidjes betekenen en of je erop moet reageren of niet:


Wij hopen dat de informatie op deze site je hierbij kan gaan helpen.

Een pup leert elk moment dat hij wakker is. Zijn karakter en instinct bepalen mede wat hij leert en het is aan jou om je pup daarin te begeleiden.

Mocht je een vraag hebben die nog niet behandeld is op deze website, dan mag je deze mailen naar: info@ijslandseherdershond.