Eten

Dat de IJslandse Herdershond een actieve hond en graag uitdagingen zoekt, heb je misschien al ervaren. Voldoen aan hun activiteit en uitdaging behoefte kan een hele uitdaging zijn, zeker de eerste jaren waarin de IJslandse Herdershond vol van energie en overmoed is.
Wanneer je creatief omgaat met het eten geven, heb je twee vliegen in in klap. Namelijk ze krijgen eten, hebben gelijk een mooie maar moeten er ook nog wat voor doen. Dit geeft ze meer voldoening dan alleen maar een bak met voer voor de neus krijgen.
Ze hebben veel ontspannen activiteiten nodig en als jij niet voor uitdagingen zorgt, dan gaan ze graag zelf op onderzoek uit om hun eigen uitdaging te zoeken. Meestal is dat niet de uitdaging die jij passend vindt.

Een voor de hond fijne uitdaging is het creatief met zijn voer om gaan. Honden vinden het namelijk geweldig om hun neus te gebruiken en om actief te zoeken naar hun voer. Vaak zijn ze hierna voldaan en tevreden.

De meest gemakkelijke optie, als je brokjes voert, is de voerbak pakken en de inhoud met een ruime zwiep door de kamer of over het grasveld heen werpt. Dat maakt dat ze brokje voor brokje hun neus moeten gebruiken, dan maakt dat ze hun hersenen moeten gebruiken.

Er zijn nog veel meer manieren, misschien heb je zelf al een mooie manier gevonden en wil je deze delen zodat ik die hier kan plaatsten. Mail die dan naar: info@herminastout.nl