Trainen

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Een hond kan doormiddel van opvoeding/training leren om een opdracht uit voeren, hoe hij in bepaalde situaties moet reageren of zich op een bepaalde manier dient te gedragen.
De mate waarin dit lukt hangt af van veel factoren.
Net als mensen hebben puppy’s verschillende persoonlijkheden en temperamenten. Maar ook is de een of ander meer gespannen en/of energieker dan andere.
Mogelijk moet u uw trainingsaanpak aanpassen aan de unieke persoonlijkheid van de pup/hond en verschillende benaderingen proberen totdat je degene vindt die het beste werkt.
Wat ik hiermee wil zeggen, niet alle methoden werken voor iedereen, niet voor de hond als voor jou.

Hondenschool
Er is geen uniforme methode of manier waarop een hond leert. Voor een mens geldt dat hetzelfde. Wanneer je voor begeleiding/training van je pup naar een hondenschool wilt gaan, bezoek dan vooraf hondenscholen in de buurt om te kijken wat ze aanbieden, hoe ze met de honden omgaan en lesstof aanbieden. Het is aan jou om te bedenken of dat of dat bij jou en je pup past.
De IJslandse Herdershond is er een die over het algemeen snel geprikkeld is en met een pup lessen volgen op een trainingsveld vol honden, dan kun je je vast voorstellen dat het onmogelijk kan zijn om de aandacht bij jou te houden.
Een les waar je veel stil moet staan is voor de meeste IJslandse Herdershonden een onmogelijke opgave daar ze graag actief zijn. Rustig kunnen zitten in een drukke omgeving komt pas als ze ouder zijn.

Zoek voor jullie passende begeleiding. Veel hondenscholen geven ook privébegeleiding of in kleine groepjes les, dat is over het algemeen meer geschikt als je geen ervaring hebt met het trainen van een hond.

De IJslandse Herdershond is een hele intelligente hond, houdt van actie en uitdaging. Wanneer je ervoor kunt zorgen dat hij jou uitleg begrijpt en hij ziet er het nut van in, dan zal hij het graag leren, hij houdt zeker niet van herhalingen zonder uitdaging.

Mocht je een vraag hebben die nog niet behandeld is op deze website, dan kun je die sturen door hier te klikken