Trainen

De IJslandse Herdershond reageert goed op positieve versterkingstechnieken zoals spelen en voedselbeloningen, maar ze zijn onafhankelijke denkers, dus verwacht geen onvoorwaardelijke gehoorzaamheid van hen. Ze houden ook niet van herhalende oefeningen. Korte trainingsmomenten Door hun intelligentie hebben ze ook redelijk snel door hoe dingen werken, maar kunnen ze de spelregels ook naar hun hand zetten.
Ze kunnen eigenwijs zijn en door ze voldoende uitdaging te geven houdt je ze gelukkig en voorkomt je ongewenst gedrag.

Individu
Net als mensen hebben puppy’s verschillende persoonlijkheden en temperamenten. Waar de een overal op af wil is de ander misschien meer een type om de kat uit de boom te kijken. Tijd geven om zich te ontwikkelen is dan ook belangrijker, dan ze dwingen om in allerlei situaties te begeven als ze die nog niet aankunnen.
Mogelijk moet je je trainingsaanpak aanpassen aan de unieke persoonlijkheid van de pup/hond en verschillende benaderingen proberen totdat je degene vindt die het beste werkt.
Wat ik hiermee wil zeggen, niet alle methoden werken voor iedereen, niet voor de hond als voor jou.

Hondenschool
Wanneer je voor begeleiding/training van jou en je pup naar een hondenschool wilt gaan, bezoek dan vooraf hondenscholen in de buurt om te kijken hoe ze met de honden omgaan en of dat ook is wat bij jou past. Er zijn diverse manier om een pup op te voeden/begeleiden, maar een harde hand past niet bij de IJslandse Herdershond.

Overprikkeling
De IJslandse Herdershond is er een die over het algemeen snel geprikkeld is en met een pup lessen volgen op een trainingsveld vol honden, dan kun je je vast voorstellen dat het onmogelijk kan zijn om de aandacht bij jou te houden.
Lessen in groepstraining kan voor een IJslandse Herdershond een te moeilijke setting zijn, ze kunnen dan teveel afgeleid zijn. Zoeken voor een passende omgeving is dan verstandig. Rustig kunnen zitten in een drukke omgeving komt pas als ze ouder zijn.

Zoek voor jullie passende begeleiding. Veel hondenscholen geven ook privébegeleiding of in kleine groepjes les, dat is over het algemeen meer geschikt als je geen ervaring hebt met het trainen van een hond.

De IJslandse Herdershond is een hele intelligente hond en houdt van actie en heeft geestelijk uitdaging nodig. Wanneer je ervoor kunt zorgen dat hij jou uitleg begrijpt en hij hij het nut ziet van hetgeen je hem wilt leren, dan zal hij aandachtig zijn. Maar wees je bewust dat hij niet houdt zeker herhalingen, zeker niet in de aanleer fase. En ook niet als hij geen plezier heeft in de opdracht.

Mocht je een vraag hebben die nog niet behandeld is op deze website, dan kun je die sturen door hier te klikken